Alla inlägg under april 2009

Av veronica - 3 april 2009 18:06

Vi har varje dag arbetat med detta beteende. Jag har lagt till störningar som att dra i hennes halsband så att hon verkligen får anstränga sig att hålla hakan i backen. Vi är nu uppe i 2 minuter och 15 sekunder. Jag står fortfarande synligt. Störningarna har jag börjat lägga in efter att en viss tid har gått för att utmana henne mer. Det som är svårast för henne att motstå är torrkulor mot parketten. Det är ljudet som lockar henne att titta vad som sker. Så nu använder vi oss enbart av torrkulor i störningsträningen.

Av veronica - 3 april 2009 17:50

Nu har jag fått det bekräftat att det blir en Instruktörsutbilning även 2010 hos house-of-learning /dalahundservice. Maries kommentar om sin egen kurs -jag vill att ni ska bli specialister på beteenden. Så nu går jag väntar på att få hela kursplanen för året med alla delarna och instruktörer. Längta, längta.

Av veronica - 1 april 2009 21:37

Var på hundklubben och nu börjar det torka upp på planen. Några dagar med fin väder och det är torrt. Testade några av våra kedjor för att kolla hur vi låg till. Vittringsprov var det ett tag sedan vi gjorde. Hon plockade säkert rätt pinne men slarvade med att ta upp den och gjorde flera omtag på vägen in. Så vi plockade ut gripandet och komma in med pinnen och tränade detta för sig några gånger och satte in det i kedjan igen.

Sedan testade jag dumrutan och fortfarande är sättandena vår svaga punkt. Så nu fortsätter vi jobba med sättandena för sig innan vi tar in dem i kedjan igen. Körde apportering med dirigering mot vänster det gick bra. Fick fela 2 gånger, låg fart ut mot konen en av gångerna och en annan gång ville hon inte sätta sig i positionen för jag stod i leran. Så då gjorde jag om hela kedjan och tänka sig det kostade tillräckligt mycket så hon inte gjorde om det.

Vi gjorde en sittande i grupp och platsliggning tävlingsmässigt, inga problem där.

Presentation

Omröstning

Vad vill du helst att jag ska skriva om?
 vallnings inlägg
 agility inlägg
 Trick och tips inlärning
 tips för bättre hundmöten
 näringslära och barf
 vardags träning
 nosework inlägg
 nosativerings tips
 fysträning utomhus
 fysträning inomhus
 tips för bättre inkallningar
 tips för antijakt träning

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards