Alla inlägg den 3 april 2009

Av veronica - 3 april 2009 21:19

Har återupptagit fyra tassar i en skål träning. Har kört med en plåt innan. Nu tog jag en träskål som rymmer tassarna med lite arbete från hundens sida. Två tassar slängde hon i på en gång. Fick till att belöna baktassarna när hon sprang över den och råkade sätta en tass i. Så hon började slänga i baktassarna när hon gick över den, hon kan fortfarande inte medvetet sätta i dem. Fick till några bra belöningsplaceringar idag så att hon stod kvar med baktassen. Hon jobbade intensivt, hon verkligen tänkte så det knakade och det kom några konstiga ljud ifrån henne när det var som intensivast. Sista passet såg man att hon fattat att det var baktassarna som gav utdelning men jag ville att hon skulle stanna kvar i skålen med tassen och inte bara trava över. Så då jobbade vi verkligen på hög frusteringsnivå. Men hon gick inte upp i skall utan stannade upp och tänkte en microsekund och försökte få i tassarna på något finurligt sätt som matte tydligen var ute efter.

Av veronica - 3 april 2009 18:06

Vi har varje dag arbetat med detta beteende. Jag har lagt till störningar som att dra i hennes halsband så att hon verkligen får anstränga sig att hålla hakan i backen. Vi är nu uppe i 2 minuter och 15 sekunder. Jag står fortfarande synligt. Störningarna har jag börjat lägga in efter att en viss tid har gått för att utmana henne mer. Det som är svårast för henne att motstå är torrkulor mot parketten. Det är ljudet som lockar henne att titta vad som sker. Så nu använder vi oss enbart av torrkulor i störningsträningen.

Av veronica - 3 april 2009 17:50

Nu har jag fått det bekräftat att det blir en Instruktörsutbilning även 2010 hos house-of-learning /dalahundservice. Maries kommentar om sin egen kurs -jag vill att ni ska bli specialister på beteenden. Så nu går jag väntar på att få hela kursplanen för året med alla delarna och instruktörer. Längta, längta.

Presentation

Omröstning

Vad vill du helst att jag ska skriva om?
 vallnings inlägg
 agility inlägg
 Trick och tips inlärning
 tips för bättre hundmöten
 näringslära och barf
 vardags träning
 nosework inlägg
 nosativerings tips
 fysträning utomhus
 fysträning inomhus
 tips för bättre inkallningar
 tips för antijakt träning

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards