Alla inlägg den 28 april 2009

Av veronica - 28 april 2009 21:09

Idag hade filmerna anlänt. Vilken tur att gubben jobbar kväll så man slipper slåss om tvapparaten. Har tittat på lite av 2x2 weave träning och bestämde mig för att göra lite minnesanteckningar och bryta där så länge. Hjärnan har sina begränsningar vad den kan hålla i närminnet och det är bättre att titta på delarna man ska använda sig av dagen till ära och sedan praktisera dem så det sitter både med knoppen och kroppen.

Började att ta fram maskeringstejpen och göra vita ränder på mina gräsmattegröna pinnar. Nu när gräsmattan börjar få färg smälter pinnarna liksom in i omgivningen.


Här är lite av mina minnesanteckningar och reflektioner från det vi sett så långt.

Hon pratade om DASH.

Desire

Accúracy

Speed

Habitat


Desire står för vilket tillstånd man vill ha hunden i när man börjar jobbar. Alltså den ska vara pigg och upphetsad för att ha tempo. Den ska sedan förknipa momentet med detta tillstånd. Så har jag ju tränat in mina lydnadsmoment! Hur kommer sig det att den här kunskapen inte har generaliserat sig till agilityn??? Så dragkamp, bus, jaga innan man sätter igång. Vilket förstås gav en tänd hund. Farten kom liksom av sig själv. Man började med två pinnar som står vågrätt. Man ställer sig framför dessa pinnar. När hunden springer mellan pinnarna ska belöningen kastas framåt. Belöningsriktingen ska alltid vara framåt. Ett tips är att lägga ett koppel eller dyligt som man har som påminnelse var belöningen ska hamna på för linje. Jag använde mig av en pinne. Kärringkast kommer lägligt nu för du ska kasta lågt så hunden håller sitt huvud lågt. Detta för att det är lättare att hålla en hög fart för hunden med lågt huvud genom slalomen. Om du ser att hunden håller på att göra ett fel bryter du innan den hunnit göra det. Du fångar också upp hunden så att den inte får springa mellan pinnarna tillbaka till dig. Jobba i korta pass.


Presentation

Omröstning

Vad vill du helst att jag ska skriva om?
 vallnings inlägg
 agility inlägg
 Trick och tips inlärning
 tips för bättre hundmöten
 näringslära och barf
 vardags träning
 nosework inlägg
 nosativerings tips
 fysträning utomhus
 fysträning inomhus
 tips för bättre inkallningar
 tips för antijakt träning

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards