Alla inlägg den 23 februari 2009

Av veronica - 23 februari 2009 18:35

Idag kedjade jag ihop en del av dumrutan. Förra gången kollade jag av vad vi hade och gjorde en plan för vad vi behövde tänka extra på. Hon vill tex gärna ställa sig upp innan mitt fotkommando när jag kommer gående mot henne så detta kändes viktigt att lägga lite tid vid att få bort. Hennes ivriga avslut då hon sitter något lite framför tänker mig jag däremot inte lägga någon vikt vid då jag känner att det kommer att ordna sig av sig själv i en tävlingssituation där hon redan gått ett långt fritt följ. Jag började därför med en liggande hund kom någon meter bakom och plockade upp henne för att göra avslutet. Då kunde jag "straffa" hennes förtidiga uppställanden på en gång och de försvann genast. Vi körde detta 8 gånger för att få slutet av kedjan starkt. Lade sedan på själva läggandet. Repeterade detta 3 gånger och sedan lade jag till sättandet. Körde denna kedja 3 gånger och den satt 100%. Så nu kommer jag att köra denna kedja för att kolla efter svagheter. Ställandet lägger jag på när vi fått till det nya kommandot till 100%. Filade på våra vänstersvängar på slutet av träningen som sist, när hon trycker på med rumpan tydligt i vänster svängarna ges det ett klick. Det har gett resultat, hon gjorde många fina räta vinklar när vi körde dumrutan. Kommer att fortsätta att förstärka dessa svängar.

Testade vår inkallning och hon försöker åter att tjuva med egna lägganden jag blir galen. Vi får åter plocka isär kedjan och jobba med stimuluskontrollen på läggandet som aldrig varit ett problem förut.

Vår kedja med vittringsprov+fjärrdirigering går jättebra. Nästa vecka kommer jag att lägga på metallapporten till kedjan. Då har jag baklängeskedjat de tre sista momenten i eliten. Tanken är att hon ska komma in i den här kedjan på tävlingen och få ny energi mot slutet när hon känner igen belöningskedjan. Förflyttningar mellan momenten är med i kedjan.

Arbetade med rutan och baklängeskedjade även denna. Hon ligger lite väl nära kanten mot konerna fortfarande för att jag ska vara nöjd men resten är jag nöjd med.

Körde apportering med dirigering mot höger apport. Bra fart ut mot konen, bra ställande, inga tveksamheter om vilken apport hon skulle ta och bra fart in och avslut. Inget att klaga på alltså. Ska nu jobba med vänsterapport och baklängeskedja ihop denna också. Sedan gäller det att kunna skicka henne till de olika apporterna utan några fel. Det är där det brukar spricka till slut.

Körde frys utan några uppvärmningar körde 5x2 repetioner. (4/5 80%, 4/5 80%) Det har gått framåt, jag behöver inte använda mig av att springa baklänges innan och ta fram beteendet innan. Det har blivit mycket säkrare och hennes ställanden går mycket snabbare och inga tveksamma steg.

Plats beteendet har också gått framåt, gick bakom klubbstugan idag. Gick till och med runt och dök upp på andra sidan första gången blev frestelsen för stor så hon vred på huvudet en aning fast med hakan i backen fortfarande. Andra gången låg hon stadigt fast med hackan i backen. Jag gick bakom klubbstugan 8 av repetionerna. (8/10-80%)

Känslan jag hade när vi packade ihop idag är att det gått framåt i det mesta och vi börjar bli klara för att börja tävlingsträna på allvar snart.


Presentation

Omröstning

Vad vill du helst att jag ska skriva om?
 vallnings inlägg
 agility inlägg
 Trick och tips inlärning
 tips för bättre hundmöten
 näringslära och barf
 vardags träning
 nosework inlägg
 nosativerings tips
 fysträning utomhus
 fysträning inomhus
 tips för bättre inkallningar
 tips för antijakt träning

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards