Alla inlägg den 14 februari 2009

Av veronica - 14 februari 2009 17:17

Idag testade vi kedjan för vittringsprovet. Hon testade om det fanns någon genväg på fjärde skicket genom att ta närmast pinnen. För att slippa få henne osäker bröt jag genom att flytta på mig själv och ta pinnen utan att säga något. Det gick faktiskt bättre, hon hade fart ut och arbetade med bättre med nosen efter det. (4/5-80%)

Sedan fortsatte vi kedjearbetet genom att kedja ihop några av delarna till inkallningen. Jag kedjade ihop allt utom den sista biten för att hon ska kunna göra sitt testningsfas så vi slipper straffa hela den långa kedjan. På fjärde skicket försökte hon lägga sig själv och jag bröt snabbt. Det gjorde susen för nästa skick. (4/5-80%)

Vi jobbade med konskicken. Hon vill gärna tjuva på sitt ställande och ändrar sig inte när jag bryter. Det enda som finns kvar där är att lägga ut plattan någon gång så hon får göra mer rätt än fel. Vi har iallafall fått till farten ut. Vad som gäller här också är att de tre första skicken fungerar fint sedan börjar hon försöka testa om det finns någon genväg. (6/10-60%)

Sedan filade vi på fjärrdirigeringen genom att arbeta med ligg och stå som jag ibland tycker mig se att hon slarvar med sina läggande. Vi lade mest kraft på stå-sitt beteendet. Det är fortfarande svårast hon vill gärna dra in bakdelen någon centimeter fortfarande och vi behöver verkligen arbeta på flytnivå för att det ska sitta som berg.

Till sist arbetade vi med platsbeteendet som verkligen fick utstå frestningar idag. Vi var och arbetade i en lekpark med mitt och andra barn som sprang omkring med pulkor runt oss. Trots allt detta fick vi 8/10 -80%.

Med det måste man ju säga att det blivit ett pålitligt beteende.

Presentation

Omröstning

Vad vill du helst att jag ska skriva om?
 vallnings inlägg
 agility inlägg
 Trick och tips inlärning
 tips för bättre hundmöten
 näringslära och barf
 vardags träning
 nosework inlägg
 nosativerings tips
 fysträning utomhus
 fysträning inomhus
 tips för bättre inkallningar
 tips för antijakt träning

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards