Alla inlägg den 15 juli 2017

Av veronica - 15 juli 2017 10:08

Vi har varit på Öland en vecka och både tävlat och stått och sålt leksaker. Swisch har tränat passivitetsträning men framför allt hundmöten. Just nu är han inte inne i någon spökperiod och saker faller liksom på plats som varit svåra förut.

Så nära passerande hundar har vi aldrig kunnat sitta som nu. Vi satt mitt i stråket där alla passerade, de närmsta hundarna passerade bara 1,5 m från oss med de flesta på 3 m avstånd. Olika raser och rörelsemönster men de flesta passerade med en ointresserad min vilket ger mängd träning på lugna möten då de bara passerar inget hälsande.

Han var lugn i stort sett hela tiden inget stress eller skällande.

En gång gick han upp i skall på en valp som visade klart och tydligt att han var intresserad av att busa med Swisch men det gick snabbt att bryta med bryt signal och godis i backen efteråt. Vilken utveckling. men det ligger några timmars träning bakom ska sägas också.

I förtältet låg han och tittade på passerade hundar utan att gå upp i skällande vid de flesta gångerna. Några få gånger då de passerade väldigt nära eller energiska hundar slår det över men det går snabbt att bryta med brytsignal. Vilket för några månader sen var en omöjlighet, när han väl börjat skälla var det bara att ta sig därifrån som gällde.



Hemma vid träningsplanen har vi gjort ännu fler framsteg. Det passerar ju ridande folk där men vi har en hästhage på två av sidorna och just nu går det nyfikna hästar där. I början kunde jag inte släppa Swisch i början av vår träning då han ville springa dit och skälla men nu går han lös. Han har också tyckt att de varit otäck när de står och glor över stängslet och han är nära men igår gick han och drack vatten bara 2 meter från en häst utan att bry sig. Han tycker fortfarande de är väldigt spännande när de börjar springa vilket de började göra mitt i vårt slalompass. Jag fick stå och vänta ut honom lite innan vi återupptog våra slalom ingångar för han hade inte riktigt fokus. Han springer inte dit men antal fel i ingångarna skulle ha ökat dramatiskt. Det är mycket hästar i vår omgivning där vi är ute och går nu perfekt träning för oss.


Presentation

Omröstning

Vad vill du helst att jag ska skriva om?
 vallnings inlägg
 agility inlägg
 Trick och tips inlärning
 tips för bättre hundmöten
 näringslära och barf
 vardags träning
 nosework inlägg
 nosativerings tips
 fysträning utomhus
 fysträning inomhus
 tips för bättre inkallningar
 tips för antijakt träning

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards