Alla inlägg den 24 maj 2017

Av veronica - 24 maj 2017 20:51

Började passet med rakt framifrån för att jobba med mera fart och utvädera var vi låg. Kunde lägga till rörelse från den vänstra sidan utan att det störde honom. Då vi låg på så hög procent var det dags att höja kriterna. Det är viktigt att när man jobbar med shaping som 2x2 är att hålla koll på 80 % regeln. Om man jobbar över 80 % är det svårt att få hunden att lyckas när man väl höjer kriterierna. Beteendet har då blivit så befäst att det är svårare för hunden att erbjuda lite mer utan att det bli frustration och explosion av beteenden på köpet.

Jag flyttade först ihop slalomet lite närmare för att närma oss känslan med ett 8 slalom. När han klarade det testade jag att sätta ihop det. Vi avslutade med att lyckas.



Scoobie fick träna en liten kort sekvens slalom. Runt på avstånd och självständiga ingångar och störning med matte som springer åt motsatt håll. Taggad som bara den vara han, svårast var runt utan att pinne far ner. Han klarar av att matte springer åt motsatt håll numera.



Vi har arbetat med en hel del hoppteknik. Tyvärr är inte hopphindren jag tränar på de bästa när det gäller bend övningarna. Ska bygga ytterligare 7 hinder till sommaren så de kommer bli bättre lämpade för denna typ av träning. Swischen brakade in i vingen vid ett tillfälle med skallen. Det är första gången han krockar ner en vinge. Scoobie hade något slags rekord att dra ner vingar i hans ålder han kunde liksom inte hejda sig ;P. Scoobie har fått vara med på grundövningarna för att träna upp sina muskler igen. Speciellt Set point som bygger fina bakmuskler.

Har filmat i slowmotion pga av att jag ska ha material att visa på hoppteknik träningen i Enköping i augusti. Där ska vi nörda in oss riktigt är tanken både teoretiskt och praktiskt.






Presentation

Omröstning

Vad vill du helst att jag ska skriva om?
 vallnings inlägg
 agility inlägg
 Trick och tips inlärning
 tips för bättre hundmöten
 näringslära och barf
 vardags träning
 nosework inlägg
 nosativerings tips
 fysträning utomhus
 fysträning inomhus
 tips för bättre inkallningar
 tips för antijakt träning

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards