Alla inlägg under juni 2009

Av veronica - 15 juni 2009 18:38

Brevlådan var idag fullpackad när jag kom hem. Nytt nummer av Canis och så har träningsguiderna för "Med sikte på 10:an" kommit. Har bara bläddrat igenom dem, men de ser riktigt trevliga ut. Med klara hänvisningar till boken i varje delmoment man tränar och de roliga individtestet och belöningstestet i början. Nu ligger en gedigen hög på mitt nattduksbord och väntar på att bli läst. Igår började jag läsa Mentalitetsboken. Får väl återkomma med reflektioner om den när jag läst klart den. Tur att man går på semester. Imorgon är det min första semester dag. Det får regna ett par dagar till så kan man läsa med gott samvete.

En ny sök bok ska komma ut i september det blir en vill ha bok också. Är sugen på att köra lite sök med ny hunden som så småningom ska införskaffas. Kunde inte ha varit lämpligare att den kommit ut i år så man får förkovra sig först.

Av veronica - 13 juni 2009 12:36

Det är omöjligt att plocka ur godbitarna ur denna bok då de är allför många. Om man ska träna och tävla agility är det den här boken man ska ha i bokhyllan redan från valpstadiet. Hon ger många tips på grundfärdigheter som man kan träna valpen på så att när man väl börjar med hindren kommer man ha en hund som redan är väl förberedd.

Men det finns en hel del godbitar för de som inte jobbar med agility också. Hunden Buzz som man får följa boken igenom är impulsiv, ofokuserad och lätt störd ja lite ADHD känsla fick man. Det är mycket om hur hon har lagt upp sin träning med honom som kan vara till hjälp för tex vardaglydnaden. Ett kapitel är tillägnat hur hon jobbar med Head halter för att få hunden att sluta dra i kopplet. Hur hon lägger upp sin störningsträning  var väldigt tilltalande oavsett om man har en väldigt lätt störd hund eller mer normal kan man använda sig av hennes "10 lista".

Hennes sätt att lägga stimuluskontroll på beteenden som kan vara direkt farligt för hunden att göra under okontrollerade former var också super. Hon använde sig mycket av Premark princip.

Japp, ett besök till Kananda framöver är nog ingen omöjlighet.

Dessutom har jag fallit totalt för brun/vita Border Collies de är ju skitsnygga, jag har aldrig riktigt tyckt om Border Colliens utseende men nu kan jag totalt göra en helt omvändning.

Häpp, jag kan totalt göra mig osams med alla Border Collies ägare inte tänker jag valla och köpa hund enbart för utseendes skull. Japp, mig hittar ni överkörd i diket med en lapp på ryggen. -Så går det när man inte vallar sin Border Collie och importerar bara för utseendets skull. ;)

Av veronica - 11 juni 2009 15:44

Var hos vetrinären idag. Hon har på kvällarna hulkat så konstigt och endast då. Så nu är en antibiotikakur inhämtad på apoteket. Hennes tonsiller var inte okej så en elak bakterie antagligen. !0 dagars kur och vila ordinerad. Hum, vi som skulle till att storträna får helt enkelt ta det lite lugnt i början av veckan, för att kunna öka efterhand om allt går som jag vill.

Av veronica - 7 juni 2009 18:59

Idag tänkte jag till innan jag gick iväg och tränade. Eftersom hon inte hade tempo igår så valde jag ut endast 3 moment och bara ett av dem kräver fart. Det blev de som vi mest behöver träna på. Inkallning med ställande och läggande, fritt följ och dumrutan. Lade lite tid på att värma upp och belönade mer med aktiva belöningar istället för att börja med godiset. Vilket gör att hon inte brukar köpa drag och bollbelöningarna sedan. 

Började med fart momentet, körde två repetitioner och det gick jättebra. Ska man våga på sig ett litet seger rop? Inkallningarna har den senaste månaden varit klockrena utan några egna ställanden eller lägganden. Dumrutan körde vi 5 repetitioner och hör och häpna hon satte sig varje gång. Fick dock fela en gång då hon ställde sig upp för tidigt när jag kom gående. 4/5 80%

Gjorde samma fritt följ som jag kommenderade på tävlingen. Vill träna uthållighet på detta nu, då det ser trevlig ut för övrigt. Vi har däremot problem med backandet och sidoförflyttningarna då hon gör ljud i västa fall skäller till vid backandet. Så detta måste vi fila lite på för att få bort. Planen är följande när jag tränar detta: Om hon börjar låta när jag lyfter högerfoten för att göra förflyttningen sätter jag ner den igen (chansen till belöning tas bort). Jag belönar med att kasta godis i backen för att hon ska få lugna ner sig lite mellan repetionerna och inte stressa upp sig mer.

Av veronica - 7 juni 2009 14:24

Invigde vår Rusta tunnel idag. När jag plockade ur den i fodralet och släppte på knutarna vecklade den själv ut sig och jag tänkte lite för mig själv att det här blir säkert roligt när den ska in i sitt fodral sedan men jag lyckades utan någon tandgnisslan alls.

Körde lite tunnel ingångs träning från olika håll. Lyckades inte hitta några svagheter alls där att träna vidare på. Lyckades skrämma tuffingen Zigge då han stolt kom bärandes på en nytagen sork och Chintra kom som gubben ur lådan från tunneln. Med full ragg och svans försvann han snabbt med sork in till grannens. Vilken trevlig överraskning för dem att hitta på sin altan.

Av veronica - 6 juni 2009 19:10

Tog gårdagens plättar och träningsväskan och gick ut för att träna. Det var en tråkig träning ingen fart på hunden idag. Bara trav. Så då blev de flesta moment bara halvgjorda och felade av matte. Gick över till friaföljet och dumrutan träning istället. Fria följet börjar bli bättre. Har en plan på för hur vi ska göra det ännu bättre framför allt att jag ska lägga mer tid på att träna det. Dumrutan blir jag galen på. Första gången blir det rätt sedan fel och såvidare. Om två veckor vankas det semester då ska vi ta tag i saker och ting. Då minsann ska det bli träning varje dag på morgontimmarna är det tänkt. Allt för att höstens tävling ska bli av.

Av veronica - 6 juni 2009 18:34

Jag hade sett framför mig hundar som gör 10:or men det var ingen sådan dag. Däremot var det Karlssons dag idag både dotter och mor på prisklassen. Det var roligt då AC kämpat med Chip för att få till det med friaföljet. Annars funderar jag om jag är lite pedantisk när det gäller min träning. Själv skulle jag inte närma mig tävlingsplanen om jag inte tror mig kunna få ett första pris men här var det en som bara -nej rutan avstår vi!??? Tävlingsledaren i sitt lilla huvud 40 p tjatjing.*kassaapparat*

Själv skulle jag hellre lägga mer på träning av detta moment innan jag börjar tävla. Kanske det är därför det blir så lite tävling för oss.;)

Några roliga anekdoter dock. Tävlingsledaren med "lottopporten" i handen framför föraren(apportering med dirigering). Föraren försöker ta apporten varav det blir 2 sekunders dragkamp mellan föraren och tävlingsledaren. Tävlingsledaren:-Nej, du ska knacka på en av sidorna inte ta den.

Apporteringen med dirigeringen. Hunden springer ut till konen, ställer sig klockrent, tävlingsledaren börjar räkna 1001, 1002 föraren skickar hunden och hunden gör allt perfekt. Tävlingsledaren- Tyvärr ska man invänta tävlingsledaren kommendering. Föraren -Jaha, får vi göra om då eller vad?

Det är då tävlingsledaren förstår att det är nog inte bara den första elittävlingen föraren gör utan hon har nog aldrig sett någon elittävling eller läst reglerna heller.

Av veronica - 5 juni 2009 15:27

Denna vecka har det varit väldigt lite av hundträning. Om man jobbar som lärare är det nu slutspurten ligger med att skriva skriftliga omdömen i alla ämnen man undervisar i. Kul, klasslärare för de lägre stadierna har bara ma,sv,eng,bild,musik, bioligi,kemi,fysik,teknik,historia,religion,samhäl
lskunskap och geografi med 25 elever.

Äntligen är jag klar med detta hästjobb som regeringen har ålagt en. Tro inte att ni får min röst. *hytter med näven*

Just nu sitter jag och läser Lydnadsprovs bestämmelser och torrtränar. Imorgon ska jag vara tävlingsledare för eliten på Bro-Håbo. Den var iallafall inte alltför tidig så man kan få lite sovmorgon ändå. Hoppas att det inte ösregnar, det är inget vidare att vara tävlingsledare då.

Presentation

Omröstning

Vad vill du helst att jag ska skriva om?
 vallnings inlägg
 agility inlägg
 Trick och tips inlärning
 tips för bättre hundmöten
 näringslära och barf
 vardags träning
 nosework inlägg
 nosativerings tips
 fysträning utomhus
 fysträning inomhus
 tips för bättre inkallningar
 tips för antijakt träning

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards