Alla inlägg den 7 juni 2009

Av veronica - 7 juni 2009 18:59

Idag tänkte jag till innan jag gick iväg och tränade. Eftersom hon inte hade tempo igår så valde jag ut endast 3 moment och bara ett av dem kräver fart. Det blev de som vi mest behöver träna på. Inkallning med ställande och läggande, fritt följ och dumrutan. Lade lite tid på att värma upp och belönade mer med aktiva belöningar istället för att börja med godiset. Vilket gör att hon inte brukar köpa drag och bollbelöningarna sedan. 

Började med fart momentet, körde två repetitioner och det gick jättebra. Ska man våga på sig ett litet seger rop? Inkallningarna har den senaste månaden varit klockrena utan några egna ställanden eller lägganden. Dumrutan körde vi 5 repetitioner och hör och häpna hon satte sig varje gång. Fick dock fela en gång då hon ställde sig upp för tidigt när jag kom gående. 4/5 80%

Gjorde samma fritt följ som jag kommenderade på tävlingen. Vill träna uthållighet på detta nu, då det ser trevlig ut för övrigt. Vi har däremot problem med backandet och sidoförflyttningarna då hon gör ljud i västa fall skäller till vid backandet. Så detta måste vi fila lite på för att få bort. Planen är följande när jag tränar detta: Om hon börjar låta när jag lyfter högerfoten för att göra förflyttningen sätter jag ner den igen (chansen till belöning tas bort). Jag belönar med att kasta godis i backen för att hon ska få lugna ner sig lite mellan repetionerna och inte stressa upp sig mer.

Av veronica - 7 juni 2009 14:24

Invigde vår Rusta tunnel idag. När jag plockade ur den i fodralet och släppte på knutarna vecklade den själv ut sig och jag tänkte lite för mig själv att det här blir säkert roligt när den ska in i sitt fodral sedan men jag lyckades utan någon tandgnisslan alls.

Körde lite tunnel ingångs träning från olika håll. Lyckades inte hitta några svagheter alls där att träna vidare på. Lyckades skrämma tuffingen Zigge då han stolt kom bärandes på en nytagen sork och Chintra kom som gubben ur lådan från tunneln. Med full ragg och svans försvann han snabbt med sork in till grannens. Vilken trevlig överraskning för dem att hitta på sin altan.

Presentation

Omröstning

Vad vill du helst att jag ska skriva om?
 vallnings inlägg
 agility inlägg
 Trick och tips inlärning
 tips för bättre hundmöten
 näringslära och barf
 vardags träning
 nosework inlägg
 nosativerings tips
 fysträning utomhus
 fysträning inomhus
 tips för bättre inkallningar
 tips för antijakt träning

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards