Alla inlägg den 13 september 2008

Av veronica - 13 september 2008 22:20

Testade min kedja med inkallning och ställande idag. Nu känns det som om vi börjar komma någonstans. Första gången går alltid bra, andra gången är det som hon alltid måste testa någon genväg och det gjorde hon även denna gång, testade förstås om man kan stanna tidigare än mitt kommando. Jag bröt och gjorde om och tänka sig denna gång fick jag jackpott. Körde 3 repetitioner till. Kanske har vi kommit över den tröga tröskeln då vi måste bryta isär delarna och göra om hela tiden. Eller så hade vi bara en riktigt bra dag. =)

Baklängeskedjade sedan ihop hela momentet rutan. Där testade hon också att försöka gena på andra skicket, vilket jag felade. Sedan körde jag tre skick till utan några problem.
”Dumrutan” har jag bestämt att behålla som den är utan att baklängeskedja. Den fungerar alldeles utmärkt som den är så det känns som mycket arbete för ingenting att göra om den.
Fjärrdirigeringen tränade jag på 25 meter håll och den svagaste länken är fortfarande stå till sitt. Där vill hon gärna dra in rumpan en liten bit och göra en förflyttning och sabba vår tia.
Jag tränade hållfast på både vittringspinne och apporten genom doggie zen vilket hon är stensäker på nu. Detta visade vi upp på vardagslydnads/aktiveringskursen. Det fick alla deltagarna att småle när min hund kom in med apporten och Mary försökte lura henne med godis att göra fel.

Maria Yttermyr du hade en syn med godis på varje apport. Jag har bildbevis….
Det är svårt att göra det i rörelse bara, då godisbitarna envisas med att fara i backen. Så jag tog bilden i sittande posé. Kolla in hennes koncentration. Inte ens tittar på godisbitarna på apportbocken.

Presentation

Omröstning

Vad vill du helst att jag ska skriva om?
 vallnings inlägg
 agility inlägg
 Trick och tips inlärning
 tips för bättre hundmöten
 näringslära och barf
 vardags träning
 nosework inlägg
 nosativerings tips
 fysträning utomhus
 fysträning inomhus
 tips för bättre inkallningar
 tips för antijakt träning

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards